петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Ново објавување на војна на допингот во спортот

Светската антидопинг агенција (ВАДА) и Интерпол најавија заедничка борба против допинг во спортот.

106178668

Поврзани вести

Организациите одлучиле за заеднички проект под наслов Енергија, со цел лесно идентификување допинг организации и мрежи ширум светот.

Заедничката акција треба да открие поврзаност на организиран криминал и трговија со допинг средства, особено анаболитички стероиди, хормони за раст и ЕПА. Размената на информации ќе биде од голема важност за двете организации.

Најчитани вести