Македонија

Ново поскапување на горивата од понеделник

Ново поскапување на горивата од понеделник

 

Идниот понеделник можеме да очекуваме значително поскапување на нафтените деривати во Македонија.

Проценките се дека литар гориво би можел да поскапи од еден до 3 денари.

Минатиот понеделник нафтените деривати поскапеа за 3 денари по литар па сега ЕУРОСУПЕР 95 се продава за 72 денари по литар, 98 октанскиот е два денари поскап, а дизелот се точи за 57,5 денари по литар.