среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 4

Новогодишен концерт на Градскиот дувачки оркестар

Концертот ќе трае околу еден час, a влезот за сите љубители на музиката ќе биде слободен.

Новогодишен концерт на Градскиот дувачки оркестар

Новогодишен концерт на Градскиот дувачки оркестар

Последни вести

Градскиот дувачки оркестар, утре, во 20 часот, во салата „25 Мај” во Младинскиот културен центар, ќе го одржи традиционалниот Новогодишен концерт.

Градскиот дувачки оркестар е составен од членови, главно професионални музичари, како и студенти на Факултетот за Музичка уметност во Скопје. Досега, има настапувано на речиси сите значајни манифестации, државни празници најразлични настани, давајќи им свечана нота на истите. На репертоарот на оркестарот се наоѓаат дела на Добсшески, Милер, Харисон, Макартни, Леј, Моцарт, Андерсон, Манквина, Верди, Штраус, Ленон, Елингтон.

На концертот  ќе биде изведена следната програма: 

Buglers Holiday – L.Anderson

Strangers in the night – B.Kaempfert  arr. H.Eminovic

Abba Gold – arr. Ron Sebregts

Something – J. Taylor  arr. H.Eminovic

Samba – G.Noris

Moon River – H.Mancini  arr.K.Dieter Bauer

Dobs Boogie – W.Dobschin  arr.W.Tuschla

Fevar – E.Cooley   arr.H.Eminovic

Bamboleo – S.Diaz    arr. H.Eminovic

New York, New York – J.Kander  arr. E.Charleton

Tequila – A.Lokatelli arr. V.Platonovic

 

 

Најчитани вести