Магазин

Новогодишна изложба на слики од мал формат во „Феникс“

Новогодишна изложба на слики од мал формат во „Феникс“
Новогодишна изложба на слики од мал формат во „Феникс“

Во Културниот центар „Феникс“ од денеска до крајот на месецов ќе биде поставена новогодишна изложба на слики од мал формат.

– Целта на ликовната изложба, која ќе опфати над илјада ликовни експонати е, главно, да се презентираат ликовни дела со помал формат и со пристапни цени кои ќе претставуваат траен новогодишен подарок и ќе се најдат кај голем број граѓани во нивните домови и работни простории, соопшти „Феникс“.

Организаторот посочува дека за изложбата нема тематско-мотивски и стилско-изразни ограничувања, а сите заинтересирани ликовни творци своите дела треба да ги достават до денеска во Културниот центар „Феникс“.

На новогодишната изложба на слики од мал формат ќе биде доделена и награда „Арт феникс“ за најбаран, односно најпопуларен автор презентиран со свои слики на овој мал саем на македонски ликовни дела од мал формат и минијатури.