Македонија

Новогодишна програма на плоштадот „Македонија“

Новогодишна програма на плоштадот „Македонија“
Новогодишна програма на плоштадот „Македонија“

Утре, точно напладне, граѓаните на Градот Скопје и оваа година заедно со своите најмили ќе имаат можност традиционално да го пречекаат Дедо Мраз, кој  ќе пристигне на Плоштад Македонија придружуван од парада на маскоти.

Програмата за најмладите ќе почне во 11:40 часот со театарска претстава „Волшебниот глас на Кралица Слаткица“, потоа следува  пристигнувањето на Дедо Мраз заедно со парада на маскоти од цртаните филмови, а на крајот ќе можат да се чујат најпопуларните детски песни во изведба на Златните славејчиња.

Забавната програма за Новогодишната ноќ  ќе почне  во 21 часот со  настапот на ДЈ Џон Антонио, а потоа ќе следуваат настапите  на: 

21:30-21:45  Мустафа Имери

21:45-22:45 Тамара Тодевска

22:45-01:15 Оливер Драгоевиќ

01:15-02:00 ДЈ Џон Антонио