среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби во Берово

Градоначалникот на општина Пехчево Игор Поповски денеска додели 20 пакетчиња на децата со посебни потреби од Дневниот центар и Домот за деца без родители во Берово. Како што истакна Поповски при посетата на Дневниот центар, ова е традиционална предновогодишна посета на овој центар кој има регионален карактер и згрижува лица со посебни потреби од општините Берово и Пехчево.

берово

Поврзани вести

На овие деца сакаме да им измамиме насмевка и да почувствуваат дека се дел од нас и ние не ги забораваме. Продолжуваме со нашата традиционална активност и преку овие скромни подароци општина Пехчево сака да биде дел од радоста на овие деца по повод новогодишните и божиќните празници. Мојата желба за новата 2017 година е Господ да им дава многу здравје, медицината да напредне и да открие лекови за тие деца, истакна градоначалникот Поповски.

Пехчево, годинава ќе подари и 140 пакетчиња на децата од детската градинка во Пехчево. Новогодишните пакетчиња ќе бидат збогатени и со играчки кои се донација од семејството Видински од Пехчево кои традиционално донираат за децата од Пехчево играчки за склопување.

Најчитани вести