четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 2

Груевски: Во преден план се интересите на граѓаните и нашата заедничка држава Македонија

Зад нас е 2016тата, пред нас е новата 2017та година. И светот и ние во Македонија поминавме низ една тешка и турбулентна година.

обраќање

Поврзани вести

Светот во 2016тата година ги преполнуваше медиумите со настани кои беа производ на тензии, конфликти, терористички акти, неизвесност, економски кризи, мигрантски бранови, крупни меѓународни политички поместувања. Светот не е каков што беше.

Се губеа традиционални пријателства, се стекнуваа нови, земјите покажуваа различност во нивните домашни и надворешни политики, граѓаните испраќаа пораки до политичарите… Генерално година која ја испраќаме зад нас, гледајки сите надеж во новата и времето на подобрување кое сите го очекуваме.

Нашата држава не ја одминаа проблемите. Кај нас би рекол беа и подлабоки од оние на повеќе места, но мора да се извлечат поуки и да се продолжи напред со обновена енергија и прецизно поставена цел.

Најчитани вести