Свет

Нсилни протести во Бејрут: Еден демонстрант загина, a 13 се повредени

Нсилни протести во Бејрут: Еден демонстрант загина, a 13 се повредени
Нсилни протести во Бејрут: Еден демонстрант загина, a 13 се повредени (Фото: Ројтерс/ Мохамед Азакир)

Демонстрант загина и 13 се повредени за време на вториот ден од насилните протести во Бејрут организирани поради корупција, проблеми во судството и неефикасност на Владата.

За време на судирите со демонстрантите полицијата употреби солзавец и гумени куршуми  (Фото: Ројтерс/Хасан Шаабан)
За време на судирите со демонстрантите полицијата употреби солзавец и гумени куршуми (Фото: Ројтерс/Хасан Шаабан)

За време на судирите со демонстрантите полицијата употреби солзавец и гумени куршуми. Еден демонстрант загина и 13 се повредени, наведуваат либански медиуми.

Ден по насилните протести во Бејрут премиерот на Либан, Тамам Салам навести дека најверојатно ќе поднесе оставка.