Свет

Обама го потпиша законот за буџетoт на САД

Обама го потпиша законот за буџетoт на САД

Американскиот претседател Барак Обама го потпиша законот за буџет вреден 1,1 милијарди долари, со што е отстранета заканата од нова блокада на владата.

Обама пред претставниците од Канцеларијата за управување и буџет го потпиша законот, кој што оваа недела го изгласа Конгресот, како редок сигнал на буџетскиот компромис.

Претседателот порача дека буџетот, иако е сочинет од страници, цифри и фискални калкулации, претставува вистинска помош за Американците, кои што се борат за бројни потешкотии.