Балкан

Обдукцијата откри нови детали: Јелена на колена молела да не ја убијат

Обдукцијата откри нови детали: Јелена на колена молела да не ја убијат

При обдукцијата на колената на Јелена Марјановиќ (33) биле забележани неколку ситни огреботини за кои што претпоставуваат дека настанале додека била жива, пишува Ало.рс.

Една од претпоставките е дека таа клечела додека убиецот ја удирал со тап предмет во главата, што било утврдено и врз основа на положбата на раните.

По се судејќи жртвата го молела убиецот да ја поштеди и да ја остави жива. Како што покажала обдукцијата, најверојатно уште петтиот удар во главата бил смртоносен. Освен овие удари и едвај забележителните огреботини на ногата, таа нема други повреди, што може да укаже на тоа дека таа го познавала убиецот и дека се се случило брзо, па не успеала ниту да се одбрани, а ниту да побегне. Самиот чин на убиството траел десетина минути, што засега ја побива претходната теорија дека е убиена на насипот, вели извор близок на истрагата за Ало и објаснува:

Убиецот не би се осмелил среде бел ден, на некоја ливада, каде можат сите да го видат да удира жена во главата. Јелена е веројатно убиена во некоја просторија затоа што на насипот не е неајдена нејзина крв, а од толку удари, би морало да има, објаснува соговорникот.