Свет

Обединетите Нации загрижени за Украина

Обединетите Нации загрижени за Украина

Фелтман, кој бил во тридневна посета на Киев, препорачал дека е неопходно е решението да се најде по мирен пат, а украинските лидери ги повикал на заеднички дијалог заради изнаоѓање на решение за политичките и економските проблеми.

Тој во Киев се сретнал со претставниците на украинската влада и собрание, претставници на политички партии и општествени организации.