Македонија,Крими хроника

Обид за тешка кражба во црквата „Св. Ѓорѓија“

Обид за тешка кражба во црквата „Св. Ѓорѓија“

Непознат сторител со погоден алат се обидел да изврши тешка кражба во црквата „Св. Ѓорѓија“ во скопско Зелениково.

Со тоа крадецот причинил материјална штета од околу 3.000 денари.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот.