вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 57

Објавен јавен повик за доедукација на специјалисти и специјализанти во Израел

FOTO Hadassah-University-Hospital-Ein-Kerem-in-Jerusalem-Israel

Последни вести

Mинистерството за здравство oбјави јавен повик за стручна доедукација на доктори на медицина–специјалисти и специјализанти од јавните здравствени установи во реномираниот универзитетскиот медицински центар Хадасах Хибру во Ерусалим, Израел.

Од Министерството соопштуваат дека станува збор за повеќемесечна стручна обука во период од три до четири месеци, при што доктори од различни специјалности ќе имаат можност да ги споделат најновите достигнувања во дијагностиката и во третманот на одредени болести во повеќе медицински области, како што се: анестезија, реанимација и интензивно лекување, ургентна медицина, васкуларна хирургија, торакална хирургија, педијатриска кардиологија, неонатологија, неврологија, неврохирургија, урологија, дигестивна хирургија и третман за плодност.

Заинтересираните кандидати треба да аплицираат во Министерството за здравство, најдоцна до 15 февруари, годинава.

Универзитетскиот медицински центар Хадасах Хибру е лидер во медицината и медицинските истражувања во Израел, каде се обезбедува здравствена заштита на речиси милион лица во текот на годината.

Најчитани вести