петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Објавен тендер за реконструкција на улицата „Ѓорѓи Капчев“

Општина Аеродром деновиве објави тендер за реконструкција на улицата „Ѓорѓи Капчев“ во Горно Лисиче.

gjorgji-kapcev

Последни вести

Општина Аеродром деновиве објави тендер за реконструкција на улицата „Ѓорѓи Капчев“ во Горно Лисиче.

Како што информираат од општина Аеродром, станува збор за комплетна реконструкција на оваа улица во должина од околу 1.500 метри. Средствата за овој проект се обезбедени од Буџетот на Општина Аеродром за 2016 година.

Инаку во текот на 2016 година се планираат и други инфраструктурни проекти во Горно Лисиче, како што се реконструкција на три моста на Усјанскиот канал, нови пешачки патеки на булеварот „Февруарски поход“, поставување хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација на улиците „Тодор Чангов“ и „Горно Лисиче“, кои беа неодамна комплетно реконструирани, поставување клупи, канти за отпадоци и заштитни огради, како и осветлување на паркот во изградба покрај кејот на Вардар, се вели во соопштението.

 

Најчитани вести