Македонија

Облачен викенд со малку дожд, снег само на планините

Облачен викенд со малку дожд, снег само на планините
Повеќе врнежи ќе има во западните делови од земјата каде на повисоките места ќе бидат од снег, што ќе ја зголеми снежната покривка.
Температурите ќе се движат од еден степен во Маврово до девет степени во Гевгелија. Во Скопје и околината ќе преовладува слично време со максимални пет степени.
Во недела и понеделник повремен снег ќе има само на повисоките планини.