понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 29

Обложувалниците во Србија примаат типување и за временска прогноза

време

Последни вести

Освен за спортски резултати, обложувачите во Србија гледаат и во РХМЗ – секој кој ќе уплати тикет за прогнозирање,  дека до крајот на јуни температурата ќе достигне до 45 степени, може да добие осум пати повеќе пари.

Во билтените на одредени обложувачници меѓу таканаречени специјални се најде „ најтоплиот ден во Србија“, каде што квотата е осум дека температурата барем во еден момент до крајот на јуни било каде од Палиќ до Кошара, односно од Димитровград до Дрина, повеќе од 44,9 степени.

Обложувачите имаат алтернативна можност да типуваат на „најтопол ден во Белград“, каде границата е за три степени пониска и се наплаќа секоја температура во главниот град ако е повеќе од 41,9 степени. Добивката е иста – осум пати поголема од влогот.

Постои можност на прогнозирање и најтопол зимски ден во Белград, а квотата е исто осум и тоа на температура поголема од 24,5 степени во главниот град.

На „специјални“ се  „најстуден ден во Србија“ и „најстуден ден во Белград“, се уште без ограничувања и квоти.

За добивката, меродавни се податоците на Републичкиот хидрометеоролошки завод.

Најчитани вести