вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Обновен Центарот за логистика на Црвениот крст во „Момин поток’

133161318

Последни вести

Во населбата „Момин поток“ во Општина Карпош денеска беше пуштен во упореба обновен центар за логистика на Црвениот крст на Република Македонија, по повод Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина – 8 Мај и Деновите на Црвениот крст на РМ (8-15 маја.

– Центарот за логистика беше реконструиран за рекордни 105 дена и целосно ќе одговара на потребите на нашата институција, рече директорот на Црвениот крст на РМ Саит Саити на свеченоста на која присуствуваа и претставници од Меѓународниот црвен крст и Црвениот крст на Германијаи од Општина Карпош.

Саити информира дека Центарот за логистика е изграден со помош на Меѓународниот црвен крст, Црвениот крст на Германија, Шпаркасе банка и градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски.

Најчитани вести