петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 65

Обновени локални патишта во струшко и охридско

pat

Последни вести

Завршена обновата на два локални патни правци од село Долна Белица до село Октиси во општина Струга и првиот дел од локалниот пат за село Велестово, охридско.

Во струшкиот регион, на патот с.Долна Белица – с.Октиси извршена е комплетна рехабилитација на патот во должина од 2,6 километри, инвестиција во вредност од 23,7 милиони денари. Со рехабилитација на патот создадени се услови за безбедно одвивање на сообраќајот, намалување на времето на патување и побрза сообраќајна комуникација меѓу двете населени места, соопшти денеска ЈП за државни патишта.

За обновата на првиот дел од локалниот пат за село Велестово, во должина од 870 метри, инвестицијата изнесува 6,55 милиони денари.

Средствата се обезбедени со поддршка од Светска Банка наменета за подобрување на локалните патишта во Република Македонија.

Најчитани вести