Македонија

Очекувајте ја најстудената Нова Година

Очекувајте ја најстудената Нова Година

Наредните неколку денови Македонија ќе ја зафати многу студено време со температури до 17 степени по нулата.

Новата работна недела ќе почне со снег и ниски температури. Според прогнозите максималната температура во понеделник ќе биде -1, додека минималната -14 степени.

Најстудено се очекува за Нова година. На 31.декември живата ќе се спушти до 17-тиот степен под нулата, додека на први јануари минималната температура ќе биде -16 степени.

Како ќе се ближи средината на јануари, температурите ќе бидат во благ пораст, но студеното и суво време ќе се задржи речиси цел месец јануари.

Моментални температури во Македонија:

prognozaaa-500