Македонија,Економија

Од април евтини летови до Париз, Брисел и Франкфурт

Од април евтини летови до Париз, Брисел и Франкфурт

Поради зголемен интерес, од април ќе може да се лета до Париз, Брисел и Франкфурт по пониски цени. Најевтините билети ќе чинат 1.500 денари. Од скопскиот, до овие дестинации се планират летови два пати неделно.

Државното субвенционирање на летовите даде голем резултат, обено за зголемување на туристите во земјат.

Во тек се преговори на  Владата со уште една  нискотарифна компанија која би ја зголемила листата на евтини летови до уште три нови дестинации.