Македонија

Од април почнува реконструкција на железничката станица во Прилеп

Од април почнува реконструкција на железничката станица во Прилеп

Во април ќе започне реконструкција на железничката станица во Прилеп, најави премиерот Никола Груевски на масовниот народен собир во градот.

– Во април ќе започне реконструкција на железничката станица во Прилеп, на која ќе пристигаат и новите шест возови, и се ова со најголем напор на Миле Јанакиески, човекот кој заедно со Марјан Ристевски направија најмногу за оваа општина и овој регион. А ако се суди по креираните снимки на Заев тие треба да се најлошите луѓе. Затоа велам, гледајте кој што прави и создава, рече премиерот.