Магазин

Од бубрезите на Кинез извадени 420 камења

Од бубрезите на Кинез извадени 420 камења

Лекарите останале шокирани кога од бубрезите на еден Кинез извадиле дури 420 камења.

Операцијата на левиот бубрег траела два часа, додека лекарите не откриле дека ваквата болка била предизвикана од огромна количина камења.

Пациентот признал дека секојдневно внесувал одреден вид тофу кое е карактеристично за тоа подрачје и содржи висока концентрација на калциум-сулфат.