петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Од денеска нема да сообраќа возот Солун-Скопје-Белград

Причината за тоа, како што информира Македонски железници – Транспорт, е поради изведување градежни активности на територијата на Република Србија.

voz-sk-bg

Последни вести

Од денеска нема да сообраќа меѓународниот воз „Хелас експрес“ на релација Солун – Скопје – Белград.

Причината за тоа, како што информира Македонски железници – Транспорт, е поради изведување градежни активности на територијата на Република Србија.

Прекинот на патничкиот сообраќај ќе важи се до крајот на возниот ред 2015-2016 година, а повторното воспоставување на редовната патничка линија на релација Солун-Скопје-Белград заеднички ќе го усогласат „МЖ Транспорт“, „Србија воз“ и „Trainose“ – Грчките железници.

Најчитани вести