среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Од друг агол: Како се создаде „модерната“ жена (ВИДЕО)

Дали жените порaно биле поженствени од денес и дали големите промени им помгнаа на припадничките на понежниот пол, се прашања на кои не постои единствен одговор.

Од друг агол: Како се создаде „модерната“ жена

Од друг агол: Како се создаде „модерната“ жена

Поврзани вести

Колкава е трансформацијата на жените низ децениите наназад? Како гледате на жените кои некогаш претставувале идеал, а денеска ги нарекуваат старомодни и неспоредливи со модерните жени?

Повеќе од очигледно, во голем дел е изменето сфќањето на жените во однос на однесувањето, облекувањето, семејството, домаќинството, работата.

Дали жените порaно биле поженствени од денес и дали големите промени им помгнаа на припадничките на понежниот пол, се прашања на кои не постои единствен одговор.

Ова е интересен видео приказ за создавањето на „модерната жена“, за што многумина припаднички на женскиот пол ќе се согласат дека се работи за  малку поголемо „претерување“ во перцепцијата за денешното поимање на женственоста.

 

Mulheres modernas!

Posted by Affe Véi on Friday, September 4, 2015

Најчитани вести