Крими хроника

Од куќа во Кондово украдено злато во вредост од 280.000 денари

Од куќа во Кондово украдено злато во вредост од 280.000 денари

Непознат сторител со употреба на сила извршил тешка кражба во куќата на  И.О.(37),  во село Кондово, при што одзел разновиден златен накит и парични средства во вредност од околу 280.000 денари. Кражбата се случила во период од  15.12.2014 до 15.01.2015 година.

Плицијата презема мерки за откривање на сторителот.