Македонија

Од љубов до пленум, Ванковска и Богданов од професорски до љубовни другари

Од љубов до пленум, Ванковска и Богданов од професорски до љубовни другари

На вчерашната средба по повод несудената професорска дебата, „збунетите“ академски даскали без проблем го најдоа влезот на Александар Палас, ама затоа го утнаа влезот на Македонското собрание.

Експертот за „хотелиерство и туризам“ , професорката Билјана Ванковска, немаше храброст за парламентаризам. Заедно со останатите „збунети“ колеги од професорскиот пленум „храбро“ избегаа од дебатата што самите ја бараа.

10921999_10202382281998099_1975417918_n

Штета… И покрај тоа што имаше кој да и(м) држи страв и да и(м) го чува грбот. На Ванковска особено. Зашто зад неа, во професорското купче, постојано стоеше верниот и пријател, колегата професор Богдан Богданов. Но дали само пријатели или нешто повеќе од тоа?

bogdan

Очигледно Ванковска и Богданов се многу повеќе од колеги. Така барем говорат фактите. А кога е љубовницата во прашање, ако си оној вистинскиот, ќе мораш да и бидеш одзади… Зад грб дури и кога дава изјави. Е тоа се вика љубов и верност! Пленарна! А љубовта е најчесто слепа, и не препознава многу нешта, па ни… дебата!

Извор: Вистина.мк