понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Од недела стапува на сила обврската за зимска опрема

zimskaopremasrednja

Поврзани вести

Од недела стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема.

Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на обврската за носење на зимска опрема во возилата за која доколку не се почитува се предвидуваат казни од  45 евра во денарска противредност, односно на возачот ќе му се регистрираат 25 негативни бодови.

Под зимска опрема…

Најчитани вести