четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Од Ниш до Белград со 160 километри на час!

„Железници Србија“, потпишале договор со швајцарската компанија „Штадлер“ за испорака на 21 воз, чија вредност е 99 милиони евра.

Од Ниш до Белград со 160 километри на час

Од Ниш до Белград со 160 километри на час

Поврзани вести

Новоформираното акционерско друштво „Србија воз“ го претстави во Ниш новиот воз што ќе се движи со максимална брзина од 160 километри на час.

Новиот Штадлер воз е наменет за регионалниот железнички патнички сообраќај, а наскоро ќе почне да сообраќа на релацијата Белград- Ниш.

 

Foto: Screenshot Tanjug
Проиведувач на новите електромоторни возови е швајцарската компанија „Штадлер“.
Foto: Screenshot Tanjug
Foto: Screenshot Tanjug
Foto: Screenshot Tanjug

„Железници Србија“, потпишале договор со швајцарската компанија „Штадлер“ за испорака на 21 воз, чија вредност е 99 милиони евра.

Најчитани вести