среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 13

Од сабота зимско сметање на време-ќе спиеме еден час повеќе

vreme

Последни вести

Зимското сметање на време започнува на 25.октомври во недела. Во сабота кон недела, во три часот по полноќ стрелките на часовникот треба да се вратат еден час наназад со што и официјално почнува зимското сметање на време.

За спанковците тоа е добра вест бидејќи ќе има еден час повеќе за спиење.

За оние кои сакаат активен живот, тоа баш и не е добра вест бидејќи ќе почне да се стемнува во 16:30, а денот ќе има еден час помалку.

Најчитани вести