петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 67

Од сега Фејсбук ќе користиме целосно бесплатно

facebook

Последни вести

Од денеска, сите корисници на Фејсбук ќе можат да ја користат оваа социјална мрежа без интернет. Проектот „Фејсбук зеро“ беше најавен уште во 2010 година а  од компанијата Фејсбук образложија дека целта е да им овозможи на корисниците да добијат пристап на социјалната мрежа и тоа целосно бесплатно, односно без трошење на интернет за податоците за пренос.

Овој проект, пред се е наменет за земјите во развој но до сега го прифатија голем број на мобилни оператори ширум светот.

Се што треба да направите е во интернет пребарувачот на мобилниот уред пред адресата facebook.com да ја додадете 0, односно,целата адреса би требало да изгледа вака http://www.0.facebook.com.

Најчитани вести