Македонија

Од следната недела подгответе се за големи горештини

Од следната недела подгответе се за големи горештини

Вистински топлотен бран над Македонија доаѓа кон средината на наредната недела.
Не’ очекуваат високи температури кои во некои делови на земјата ќе достигнат и до 40 Целзијусови степени.
Таквото време ќе се задржи скоро до крајот на месецот.