Свет

Од утре безвизен режим за Молдавија

Од утре безвизен режим за Молдавија

Од утре граѓаните на Молдавија ќе можат да патуваат во земјите од Шенген зоната без визи.

– Мошне сум задоволна што безвизниот режим за влез во ЕУ за кус престој во Шенген зоната стана реалност за граѓаните на Молдавија, кои имаат биометриски пасоши, изјави еврокомесарот за внатрешни работи ,Сесилија Малмстром.

Таа наглси дека тоа ќе приднесе за зајакнување на деловните, социјалните и културните врски меѓу Молдавија и ЕУ.