сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Од утре почнува исплатата на субвенции за купен велосипед во Центар

- До овој момент, вкупно 510 граѓани аплицирале за финансиска поддршка за купување нов велосипед, соопшти општина Центар.

Од утре почнува исплатата на субвенции за купен велосипед во Центар

Од утре почнува исплатата на субвенции за купен велосипед во Центар

Последни вести

Општина Центар информира дека од утре почнува исплатата на субвенциите за секој купен нов велосипед. Година се предвидени субвенции за вкупно 1.111 велосипеди.

– До овој момент, вкупно 510 граѓани аплицирале за финансиска поддршка за купување нов велосипед, соопшти општина Центар.

Секој полнолетен жител на општина Центар, кој ќе купи велосипед, треба да достави копија од лична карта со која потврдува дека е жител на општината, фискална сметка со сметкопотврда или фактура за купен велосипед и копија од трансакциската сметка.

Најчитани вести