Македонија

Од утре почнува вакцинацијата против сезонски грип

Од утре почнува вакцинацијата против сезонски грип
Вакцинацијата против сезонски грип почува од утре (27.10.2016), во просториите на Центарот за јавно здравје Скопје.
Вакцинацијата ќе се одвива од 8:00 до 18 часот од понеделник до петок и од 8:00 до 14 часот во сабота.
Цената на една вакцина изнесува 400 денари.
Вакцината штити од 3 типа на вируси ( 2 А и 1 Б) и е наменета главно за лица со хронични болести независно од возраста, за лица над 65 години, за лица со намален имунитет, лица кои се изложени на контакти со многу други лица, здравствени работници и за сите оние кои по своја желба сакаат да превенираат инфекција на грип.