Македонија

Одбележана годишнината од смртта на припадникот на безбедносните сили, Роберт Петковски

Одбележана годишнината од смртта на припадникот на безбедносните сили, Роберт Петковски

Општина Илинден со положување свежо цвеќе пред спомен плочата во Бунарџик, ја одбележа 14 годишнината од трагичната смрт на Роберт Петковски, кој како припадник на Министерството за одбрана, трагично загина во Вејце, на 28 април 2001 година.

Robert Petkovski

Свежо цвеќе положија членовите на семејството на Роберт Петковски, претставниците на Општина Илинден, припадниците на специјалната единица „Волци“, како и жителите на Бунарџик.

Robert Petkovski5

На фудбалското игралиште во Бунарџик, во чест на трагично загинатиот припадник на безбедносните сили кој беше член на фудбалскиот клуб „Бунарџик“, а под покровителство на градоначалниот Жика Стојановски, се одржа меморијален натпревар меѓу екипата на „Бунарџик“ и репрезентацијата на Општина Илинден составена од фудбалери кои што играат во екипите во Општинската фудбалска лига, како и во Третата фудбалска лига-Север.