Македонија

Одбележување 100 години од Првата светска војна

Одбележување 100 години од Првата светска војна

Стогодишнината од почетокот на Првата светска војна денеска ќе биде одбележана во Министерството за надворешни работи.

На свеченоста во присуство на дипломатскиот кор ќе се обратат министерот Никола Попоски и амбасадорот на Франција Лоранс Оер.