Македонија

Одбележување на 45 години од основањето на Друштвото за патишта во Македонија

Одбележување на 45 години од основањето на Друштвото за патишта во Македонија

Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, денеска ќе присуствува на свеченоста по повод 45 години од основањето на Друштвото за патишта во Македонија, како стручна асоцијација на сите градежни инженери по патишта во земјаца.

Настанот ќе се одржи на Градежниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ со почеток од 11 часот.