Македонија

Одбележување на Денот на полицијата

Одбележување на Денот на полицијата

Со низа пригодни манифестации денеска во Центарот за обука на кадри во Идризово ќе се одбележи “ Денот на македонската полиција.

Во рамки на Денот на полицијата ќе биде положено цвеќе пред споменикот на паднатите припадници на МВР, како и низа други манифестации: крводарителни акции, посета на Домот за деца без родителска грижа “11 Октомври“, домот за донечиња и мали деца во Битола, а свое обраќање пред присутните ќе има министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска.