Македонија

Одбележување на денот на таткото

Одбележување на денот на таткото

Националниот совет за родова рамноправност денеска во Скопје ќе го одбележи Меѓународниот ден на таткото, со доделување на награди за најдобрите литературни и ликовни дела на конкурсот „Најдобриот татко“.

Награди ќе им бидат врачени на најдобрите, но и на градинките и училиштата кои испратиле најмногу дела на конкурсот што го објави Националниот совет.

Во 2006 година за првпат во Македонија беше одбележан, а од тогаш до сега секоја година во септември Националниот совет за родова рамноправност организира настан во кој ги вклучува децата од градинките и основните училишта, поттикнувајќи ја нивната креативност.