вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 3

Одбележување 75 години од формирањето на Првиот скопски партизански одред

partizani

Последни вести

Во Скопје денеска ќе бидат одбележани 75 години од формирањето на Првиот скопски партизански одред.

За значењето на овој датум на одбележувањето ќе говори Борко Зафировски член на претседателсвата на главниот и градскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945 година.

На собирот се очекува да присуствуваат претставници на Град Скопје, Општина Карпош, претставници на политичките партии во РМ, учесници во НОАВМ, граѓани и почитувачи на НОАВМ и нејзините придобивки.

Најчитани вести