Македонија

Одбележување на Денот на социјалните медиуми

Одбележување на Денот на социјалните медиуми
Одбележување на Денот на социјалните медиуми

Интернет заедницата во Македонија денеска четврти пат ќе го одбележи Денот на социјалните медиуми.

Целта е да придонесат кон афирмирање на употребата на социјалните медиуми, а според програмата ќе говорат активни твитерџии, граѓански активисти и претприемачи кои ќе ги споделат своите знаења и позитивни искуства од своите кампањи.

Денот на социјалните медиуми во Македонија се одбележува секоја година на крајот на јуни во сите поголеми градови.