Македонија

Одбраната ќе даде завршни зборови во случајот „Шпион“

Одбраната ќе даде завршни зборови во случајот „Шпион“

Судскиот процес на мега скандалот „Шпион“ продолжува. Одбраната денеска ќе ги даде завршните зборови со што се очекува да го оспорат обвинителниот акт и да ја докажат невиноста на нивните клиенти тврдејќи дека се жртви на поранешниот разузнавач Маријан Ефремов.

Прогласување на обвинетите за виновни и осудување на затворска казна, побара обвинителството.

Имено, Ване Цветанов, поранешен директор за спречување на пари и корупција, се товари за злосторничко здружување и издавање на државна тајна.

Судскиот процес Шпион на обвинителната клупа седна седуммина обвинети дека прибирале доверливи државни тајни и и му ги доставувале на Ефремов, кој пак ги продавал на грчките и унгарските разузнавачки служби. Новинарот Божиновски сеуште во екстрадиционен притвор во Нови Сад.