Магазин

Што гледате? Одговорот ќе ви открие многу за себе

Што гледате? Одговорот ќе ви открие многу за себе

Дали ова личи на круг? Одговорот на ова прашање ќе ви открие многу за вас самите. Бидејќи не се работи за обичен круг, или облик…

Наводно, според истражувањето објавено во списанието „Journal of Personality and Social Psychology“, многу може да се открие за личноста која ќе одговори позитивно или негативно на прашањето дали тоа што го гледа личи на круг.

krug_1

Ако одговотивте потврдно, тогаш сте либерална личност. Веројатно ги поддржувате хомосексуалните бракови, државата која се залага за легализација на марихуаната.

Доколку одговоривте со „не“, вие сте конзервативни. Се залагате за една влада и сметате дека државата треба да има силна војска.