Македонија

Одложена седницата на ДИК

Одложена седницата на ДИК

Се одлага седницата на Државната изборна комисија што беше закажана за попладнево, а на која требаше да биде разгледан Извештајот од јавниот увид во Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори заклучно со 8 мај 2016 година.

Седницата е презакажана за утре.

На дневен ред на е и Извештајот за обработени пријави за гласање на државјани на Република Македонија со привремена работа или престој во странство за гласање во дипломатско конзуларните претставништва на РМ заклучно со 7 мај 2016 година.