Македонија

Одложено прскањето против комарци во Скопје

Одложено прскањето против комарци во Скопје

Најавената  авионска и терестрична дезинсекција против комарци што требаше да се одржи од 23-ти до 28-ми овој месец е прекината заради влошување на временската состојба, информираат од Градот Скопје.

– Кога временските услови ќе бидат поволни и ќе може да се реализација дезинсекцијата, граѓаните ќе бидат дополнително известени, се додава во соопштението.