Македонија

Одземен пасошот на Г.Г. осомничен во случајот „Тврдина“

Одземен пасошот на Г.Г. осомничен во случајот „Тврдина“

Судија на претходна постапка постапувајќи по предлогот на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите (СЈО) за определување на мерка притвор за осомничениот Г.Г., донесе решение со кое го одби предлогот на СЈО и определи  определи мерка на претпазливост, односно одземање на патна исправа.

Г.Г. е опфатен во предметот на СЈО познат како „Тврдина“.