Свет

Одземена лиценцата на авиокомпанијата „Ламија“

Одземена лиценцата на авиокомпанијата „Ламија“

Урнатиот авион бил единствено летало на „Ламија“, мала авиокомпанија за чартер летови.

Боливиските власти привремено го разрешија и раководството на Главната управа за цивилна авијација и на Службата за управување со аеродромите додека тече истрагата за авионската несреќа.