Македонија,Крими хроника

Цел арсенал оружје пронајдено во „приватна колекција“ на кичевец

Цел арсенал оружје пронајдено во „приватна колекција“ на кичевец

Вчера од 15,00 до 16,00 часот УПС од ПС-Кичево по претходно издадена наредба, извршен е претрес во домот и помошните простории кај лицето М.Б.(1961) од Кичево, при што биле пронајдени и со потврда за привремено одземени предмети одземени се 20 куршуми кал.6,35мм, 1 куршум кал.7,62мм, 1 куршум кал.9мм и 1 метален дел за пушка (задушувач) непозната марка.

Против М.Б. ќе биде поднесена соодветна пријава.