Македонија,Крими хроника

Ограбена аптека во Битола

Ограбена аптека во Битола

Тешка кражба во земјоделска аптека на улицата Кочани во Битола.

Сторителот влегол преку балконската врата и одзел разни ветеринарни медикаменти и земјоделски препарати, како и 8.100 денари причинувајќи материјална штета од околу 480.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.