Македонија,Крими хроника

Ограбена црква во Скопје

Ограбена црква во Скопје

Кражба се случила месецов во црквата „ Св. Тројца“ во Скопје.

Од црквата биле одземени метални монети во вредност од околу 200 денари.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот.